Burgemeester: afvalcontainers niet eerder afsluiten

Geschreven door Redactie

Burgemeester Franc Weerwind van Almere voelt er niets voor om twee dagen voor de jaarwisseling ondergrondse containers af te sluiten.

Dat zei hij dinsdagmiddag tijdens een lunchbezoek aan medewerkers van Stadsreiniging en Stadstoezicht.

Het is een traditie dat de burgemeester van Almere op oudejaarsdag een bezoek brengt aan hulpverleners die tijdens de jaarwisseling moeten werken. Hij luistert naar hun verhalen en steekt ze een hart onder de riem. Werknemers van stadstoezicht en de reiniging waarderen zijn betrokkenheid. "Dat maakt het werk leuker en ik voel me meer gewaardeerd", zegt een medewerker.

Voor vandalen die met een vuurwerkbom een ondergronds container opblazen, zoals dinsdagochtend vroeg in de Almeerse Kruidenwijk, hebben de hulpverleners geen goed woord over. "We kunnen niet op alle plekken tegelijk zijn", zegt een handhaver. Burgemeester Weerwind is er ook niet over te spreken maar wil de containers niet eerder afsluiten. "Veel beter is het om dat illegale zware vuurwerk dat gebruikt wordt om dit soort ondergronds containers op te blazen, een halt toe te roepen", aldus Weerwind.


Onze Ambassadeurs