Jeugd maakt zich op voor tweede seizoenshelft - Almere City

Geschreven door Redactie

De teams uit onze Loogman Carwash Football Academy maken zich op voor de tweede seizoenshelft.

De maanden waarin de beslissingen gaan vallen komen eraan. Wat staat er de komende tijd zoal te gebeuren? Een rondje langs de velden.   

O19 gaat opnieuw voor Eredivisie 

Almere City O19 heeft een pittig half jaar achter de rug, waarin de ploeg voor het eerst uitkwam op het hoogste niveau in de betreffende leeftijdscategorie. Ondanks dat de competitie werd afgesloten als hekkensluiter, toonde de ploeg van trainer Tim Bakens aan dat er prachtige uitdagingen liggen in de Eredivisie. Zo werden de talenten van PSV en Ajax verslagen. 

Het komende half jaar gaat Almere City O19 strijden om handhaving in de Eredivisie. In de promotie/degradatiepoule moet de ploeg bij de beste zes eindigen om volgend seizoen opnieuw op het hoogste niveau uit te mogen komen. Op zaterdag 18 januari hervat de equipe van Bakens de competitie met een uitwedstrijd bij NEC Nijmegen. 

Eerst wacht aanstaande zaterdag in het bekertoernooi echter nog een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. De inzet: een plek in de kwartfinales. 

O17 oefent tegen Feyenoord 

Almere City O17 komt uit in de Eerste Divisie Laag, waarin clubs als Excelsior, Roda JC, VVV-Venlo en Willem II de tegenstanders zijn. Waar zijn de Flevolanders tot in staat? De competitie wordt hervat op zaterdag 18 januari met een thuiswedstrijd tegen DEM (RKVV). Aanstaande zaterdag wacht echter eerst nog een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord. 

O15 in Eerste Divisie Laag 

Onze O15 speelt komend weekend op het eigen Academyveld een oefenwedstrijd tegen FC Volendam (12.00 uur). Een week later staat de teller weer op nul, wanneer de ploeg van trainer Robin Sack in de Eerste Divisie Laag aantreedt tegen Willem II. 

O13 gaat strijd aan in Eerste Divisie Hoog 

Almere City O13 liep promotie naar de Eredivisie net mis, maar mag zijn kunsten wel vertonen in de Eerste Divisie Hoog. Daarin wachten mooie potjes tegen gerenommeerde tegenstanders als NAC Breda, De Graafschap en Ajax. De Amsterdamse talenten zijn op 18 januari ook de eerste tegenstander. Om 10.00 uur wordt er afgetrapt op sportcomplex De Toekomst. Aanstaande zaterdag oefent O13 echter eerst nog in eigen huis tegen AFC (12.00 uur). 

O12 oefent tegen Ajax 

Almere City O12 speelt juist een oefenwedstrijd tegen Ajax. Om 09.30 uur wordt er zaterdag in Amsterdam afgetrapt. Een week later treden de Almeerse talentjes in de Hoofdklasse aan tegen Hoofddorp SV. 

Foto: Archieffoto Ron Baltus

Onze Ambassadeurs