Eerste Flevolandse bloemist met gouden status

Geschreven door Redactie

Binderij Jeniffersbloemen in Almere Poort is de eerste Flevolandse bloemist die erkend duurzaam werkt. Officieel: de eerste Duurzame Barometer Bloemist met een gouden status. Wethouder Jan Hoek reikte vrijdagmiddag het certificaat uit aan eigenaar Jeniffer Kuck.

Iets meer dan dertig bloemisten in Nederland hebben zo’n gouden keurmerk. Om dat te krijgen, moet een bloemist aan veel voorwaarden voldoen. “Het grootste deel van onze bloemen komt bij erkend duurzaam werkende kwekers vandaan”, legt Kuck uit. "Maar we moesten op meer dingen letten: hoe we ons afval scheiden, niet met chloor schoonmaken, maar met biologisch afbreekbare producten. Inpakken doen wij bijvoorbeeld zoveel mogelijk met ongebleekt pakpapier in plaats van plastic."

Trots op duurzame initiatieven

Dat alles wordt gecontroleerd door een onafhankelijk duurzaamheidsplatform, dat het Almeerse bedrijf als eerste in Flevoland beloonde met een gouden status. Wethouder Jan Hoek, met duurzaamheid in zijn portefeuille, had de eer het certificaat te mogen uitreiken. "Ik vind dat we trots mogen zijn op alle initiatieven van ondernemers en Almeerders om hun werk duurzaam te doen en daarmee de stad ook een beetje duurzamer te maken."

Volgens de bloemiste uit Almere Poort zijn duurzame bloemen niet duurder. "Wij proberen voor dezelfde prijs te verkopen als voorheen. We zijn dus niet duurder, maar gewoon bewuster geworden."




Onze Ambassadeurs