Nieuwe appartementen aan Grote Markt Almere

Geschreven door Redactie

Twee panden aan de Grote Markt in Almere Stad worden omgebouwd tot 22 appartementen. Op de begane grond moet horeca komen. De eigenaar van restaurant Atlantis in Almere Poort heeft de plannen ingediend bij de gemeente.

Het gaat om het voormalige gebouw van de kranten Dagblad van Almere, Almere Vandaag en Almere Dichtbij en het naastgelegen pand waar in het verleden een parochie huisde. De panden worden deels gesloopt, zo staat te lezen in de vergunningsaanvraag. Zowel aan de kant van de Grote Markt als de achterzijde komen appartementen. Het gaat om huurwoningen. De architecten van senvd architecture hebben de plannen ontwikkeld, zo valt op hun website te lezen. Wel laten ze weten dat getoonde tekeningen inmiddels zijn verbeterd. De nieuwe tekeningen krijgt Omroep Flevoland niet in te zien. Eigenaar Ming Chao wil niet meewerken. De gemeente Almere laat weten dat de vergunningsaanvraag is ontvangen, maar dat er nog wel gesproken wordt over de aanvraag.

Floriade miljoenen

Achter de bouw van de appartementen zit Ming Chao. Hij verkocht zijn restaurant Atlantis dat plaats maakte voor de verbrede A6 en de afslag naar het Floriadeterrein. Almere betaalde vier miljoen euro als uitkoopsom. Chao bouwde een nieuw restaurant in Almere Poort onder dezelfde naam, Atlantis. Nu komt daar dus een appartementencomplex bij aan de Grote Markt, met onder de woningen ruimte voor horeca.


Onze Ambassadeurs