Stichting maakt boek van jeugdherinneringen aan de oorlog

Geschreven door Redactie

Stichting Ongeland schrijft op dit moment een boekje met verhalen van Flevolanders die als kind de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Het is de bedoeling dat het op 17 april wordt aangeboden aan alle kinderen die in groep 8 van de basisschool zitten.

Volgens Astrid Doppert gaat het in sommige gevallen om nieuwe verhalen. "Sommige van de mensen die we hebben gesproken, hebben dit niet eens aan hun eigen kinderen verteld. We willen deze herinneringen opschrijven om de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden."

In het boekje moeten in totaal vijftien verhalen komen. Eerder schreef de stichting al een boek over vliegtuigen die tijdens de oorlog in het IJsselmeer of in de drooggevallen Noordoostpolder waren neergekomen.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?