EA Sports moet wekelijks half miljoen betalen

Geschreven door Redactie

EA Sports heeft een dwangsom opgelegd gekregen van de Nederlandse Kansspelautoriteit. Die stap is genomen aangezien de FIFA-games een verslavend element zouden bevatten dat erg veel op gokken lijkt.

Elke week dat EA Sports geen gehoord geeft aan het advies van de autoriteit, moet het 500.000 euro betalen. Daar zit een maximum van 5 miljoen euro aan. Dat geldt na drie weken vanaf nu.


Het gaat om het element waar je pakketjes koopt met daarin spelers die je kunt gebruiken voor jouw zelf samengestelde team waarmee je potjes kan spelen. Je kan als gebruiker niet weten welke spelers je krijgt. Je krijgt die pakketjes door echt geld erin te stoppen maar je kan het ook gewoon verdienen door het spel te spelen maar dit is de snellere en makkelijkere optie voor veel spelers 


De Kansspelautoriteit probeert al jaren om dit een halt toe te roepen. De rechter heeft EA, dat zich verzette tegen de aanpassing, ongelijk gegeven. Daardoor kan de dwangsom nu worden opgelegd. Andere bedrijven met een vergelijkbare functie hebben deze inmiddels aangepast, maar EA nog niet. Het bedrijf zegt in een reactie dat het in beroep gaat tegen de uitspraak. EA Sports verdient jaarlijks meer dan een miljard euro met digitale diensten zoals deze.