Aantal gestolen voertuigen flink toegenomen

Geschreven door Redactie

Het aantal gestolen voertuigen in Almere is vorig jaar flink gestegen. In vergelijking tot het jaar ervoor werden er in 2019 ruim 20 procent meer auto's, brommers en andere voertuigen gestolen.

Dat blijkt uit politiecijfers die het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit met dataplatform LocalFocus heeft gedeeld.

In totaal werd er in Almere 369 keer aangifte gedaan van diefstal van een voertuig. In ruim de helft van de gevallen ging het om een brommer.

In Lelystad daalde het aantal diefstallen licht. Van de 124 aangiftes ging het in 92 gevallen om een brommer. 18 daarvan konden opgespoord worden. Van de 24 gestolen auto's werden er 10 weer teruggevonden.

In de rest van de provincie ging het om aanmerkelijk lagere aantallen. In Dronten, Noordoostpolder en Urk nam het aantal diefstallen wel toe. In Zeewolde was juist een behoorlijke daling te zien.

Eerder deze week werden ook de cijfers van diefstallen uit auto's in Flevoland bekendgemaakt. Daaruit bleek dat het aantal inbraken in auto's in de afgelopen twee jaar vrijwel gelijk gebleven is.

Onze Ambassadeurs