Almere en Flevoland hebben meeste energiezuinige koopwoningen

Geschreven door Redactie

Woningen zijn in Almere energiezuiniger dan in de rest van Nederland.

51 procent van de te koop staande woningen in Almere beschikt zelfs over het zuinigste energielabel, A. De website Beslist.nl kwam tot die conclusie, nadat het ruim 100.000 te koop staande woningen en recent verkochte koopwoningen in kaart bracht, verspreid door Nederland.

Naast de woningen met energielabel A, bestaat de huizenmarkt in Almere verder vooral uit woningen met energielabel B (26%) of energielabel C (21%). Slechts een klein deel van de woningen heeft een energielabel D of lager (3%).

Ook als je naar de provincies onderling kijkt, scoort Flevoland goed. Want 42% van het woningaanbod in onze provincie bestaat uit woningen met een A-label. De nummer 2, Utrecht, heeft bijvoorbeeld maar 26% woningen met energielabel A.

Zoek je een energiezuinige koopwoning, dan kan je in vier Flevolandse gemeenten terecht, namelijk Almere, Zeewolde, Dronten en Lelystad. Deze vier staan in de landelijke top 10.

Noordoostpolder staat op de 109e plek van de bijna 300 gemeenten waarvan het woningaanbod groot genoeg was om een gemiddelde energiezuinigheid te kunnen berekenen. Urk is niet meegenomen in het onderzoek, omdat er te weinig woningen werden aangeboden om aan het onderzoek deel te kunnen nemen.

Onze Ambassadeurs