Broers vechten sluiting poolcentrum aan

Geschreven door Redactie

Eigenaren van het poolcentrum aan de Grote Markt in Almere willen dat hun zaak weer zo snel mogelijk open gaat.

Ze zijn daarom een rechtszaak begonnen tegen de gemeente, die de vergunningen van het poolcentrum heeft ingetrokken. De burgemeester sloot het poolcentrum in november 2018 wegens criminele activiteiten.

De twee eigenaren zijn broers. Beide houden vol dat zij gebruikt zijn door hun andere broer. Deze 29-jarige Almeerder is vorige maand tot drie jaar en drie maanden cel veroordeeld voor onder meer wapenhandel vanuit het poolcentrum.

De broers vinden nog steeds dat de burgemeester de 29-jarige man ten onrechte ziet als de eigenaar van hun zaak. De gemeente vindt dat de veroordeling van de 29-jarige Almeerder hun beeld bevestigd. De jongste broer kon volgens de gemeente over het poolcentrum beschikken voor zijn criminele activiteiten. Er zijn in de zaak wapens verkocht en in een kluis is 70.000 euro gevonden.

Over zes weken doet de bestuursrechter uitspraak.


Onze krant nog niet ontvangen?