"Als de school niet staakt, houd ik mijn kind thuis"

Geschreven door Redactie

"Als de school van mijn kind besluit dat ze niet mee moeten doen aan de onderwijsstaking, dan besluit ik als ouder dat ik mijn kind thuis houd."

Dat zegt Irene Stout uit Almere. Ze heeft een kind op basisschool De Regenboog in Almere Haven. Die school heeft besloten open te blijven tijdens de landelijke staking op 30 en 31 januari. Stout wil op deze manier solidariteit tonen met de leerkrachten. Ze roept andere ouders op mee te doen.

De Algemene Onderwijs Bond organiseert donderdag en vrijdag landelijk diverse acties in het primair en voortgezet onderwijs. De bond vindt dat de rijksoverheid te weinig doet om het lerarentekort terug te dringen en de werkdruk van docenten te verlagen. Volgens de AOB wordt er te weinig geïnvesteerd om de problemen structureel aan te pakken.

Het is aan de scholen zelf om te besluiten of ze zich bij de acties aansluiten of niet. Basisschool De Regenboog in Almere Haven wil de school tijdens de staking open houden. Schoolleider Berrit Bakker wil de ouders van de kinderen niet opnieuw belasten met acties in het onderwijs. "We willen juist tijdens de staking aan de ouders laten zien dat wij er voor hun kinderen zijn". Irene Stout waardeert het gebaar van de school maar ze vindt het tijd dat de ouders naast de leerkrachten gaan staan.

Op haar Facebook-pagina legt Stout uit wat ze met de oproep beoogt. "Veel leerkrachten besluiten niet weer te gaan staken. Ze vinden dat ze het niet kunnen maken om kinderen weer in de kou te laten staan. Ik vind het tijd dat ik als ouder laat zien dat ik ze steun. Omdat ik het belangrijk vind dat mijn kind het beste onderwijs krijgt."

Schoolleider Berrit Bakker voelt zich gesteund door de oproep van Stout. "We willen heel graag dat Den Haag dit hoort. Dat ouders ook opstaan en goed onderwijs eisen voor hun kind." De school heeft 460 leerlingen. Bakker zal geen melding maken bij de onderwijsinspectie van ouders die hun kind thuishouden tijdens de acties.

Irene Stout hoopt dat zoveel mogelijk ouders gehoor geven aan haar oproep. "Tot nu toe heeft ongeveer 50 procent van de ouders hier aangegeven mee te doen. Wat mij betreft doen ouders in het hele land mee. Zodat de regering ziet dat niet enkel de leraren goed onderwijs willen."

Onze Ambassadeurs