2300 Flevolanders kregen vorig jaar kanker

Geschreven door Redactie

In Flevoland hebben vorig jaar 2300 mensen kanker gekregen.

De meest voorkomende kankersoorten in Flevoland waren huidkanker, borstkanker, longkanker, prostaatkanker en darmkanker.

In heel Nederland kregen 118.000 mensen de diagnose kanker. Dat zijn er 2000 meer dan het jaar daarvoor. Deze stijging komt onder andere door de bevolkingsgroei, maar ook door de vergrijzing. Mensen hebben op oudere leeftijd een grotere kans op kanker. Door verbeterde diagnostiek en behandelingen overleeft inmiddels 65% van de mensen kanker. De ziekte is nog steeds doodsoorzaak nummer 1 in Nederland.

Lokale samenwerking

Dinsdag is het Wereldkankerdag. Dan staan mensen wereldwijd stil bij de impact van kanker. Het thema van de dag is 'Kanker zet je wereld op z’n kop'. Meer dan 220 organisaties, zoals inloophuizen, fysiotherapeuten, psychologen en ziekenhuizen, organiseren lokale en regionale activiteiten voor mensen die op welke manier dan ook met kanker zijn geconfronteerd. De samenwerking zorgt ervoor dat de patiënt sneller de weg vindt naar de juiste zorg op het juiste moment. Zie hier de activiteiten in de provincie Flevoland.

Onze Ambassadeurs