NK tegenwindfietsen

Geschreven door Redactie

Ooit van gehoord? Het NK tegenwind fietsen, het bestaat echt. En dit weekend gaan ze het heel zwaar krijgen. 

Aankomende zondag 9 februari word het NK tegenwind fietsen gehouden op de oosterscheldekering. Maar makkelijk gaan deelnemers het niet krijgen want er word windkracht 8 á 9 verwacht en windstoten rond de 90 kilometer per uur. Er werd even getwijfeld of het door zou gaan. Maar organisator Robrecht Stoekenbroek liet weten dat het gewoon doorging, een paar jaar geleden waren er uitschieters naar windkracht 11 en toen ging het ook door. 

Er doen zo'n driehonderd mensen mee aan het NK. Ze rijden op een gewone fiets met terugtraprem en moeten 9 kilometer afleggen, van Schouwen-Duiveland naar Noord-Beveland. Zondag is de zesde editie van het kampioenschap. Als er storm op komst is word het evenement een paar dagen van te voren aangekondigd en kunnen mensen zich aanmelden. 

 


Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.