Verdacht pakketje gevonden bij Omgevingsdienst

Geschreven door Redactie

Er is vrijdag net na het middaguur een verdacht pakketje gevonden bij de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) in Lelystad. De dienst is gevestigd in een pand dat grenst aan het provinciehuis.  

De politie doet onderzoek. Een lid van het team Explosievenverkenning is onderweg. Een deel van de medewerkers staat buiten te wachten. Het provinciehuis is niet ontruimd.  

De OFGV is een uitvoeringsorganisatie die op het gebied van milieu werkt voor 2 provincies en 13 gemeenten in zowel Flevoland als Gooi en Vechtstreek. De medewerkers voeren werkzaamheden uit op basis van groene wetten, geluid, bodemsanering, luchtvaart, asbest, vuurwerk, toezicht op zwemwater en zwembaden en het omgevingsrecht. Er werken ongeveer 130 mensen bij deze dienst. 

Achteraf bleek het loos alarm te zijn.