Rutte niet aanwezig bij Flevopenningen, 'grimmig' boerenprotest afgeblazen

Geschreven door Redactie

Minister-president Mark Rutte is vrijdagavond niet aanwezig op het Flevopenningengala in Lelystad. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten. Een bijeenkomst van de Europese Raad in Brussel waarbij Rutte aanwezig is, loopt uit. 

De premier zou bij het gala de prijs uitreiken aan de winnaar van de TOPonderneming. Dat is een jaarlijkse prijs voor Flevolandse bedrijven die onder meer vernieuwend en duurzaam bezig zijn.  

De voorzitter van MKB-Nederland, Jacco Vonhof, zal de honneurs van Rutte waarnemen. Het ondernemersgala wordt gehouden in het gebouw van Lelystad Airport. 

Boeren wilden een 'grimmig' protest 

Boeren van de actiegroep Agractie wilden vrijdagavond het Flevopenningengala verstoren met een protestactie. Op eerdere vragen van Omroep Flevoland reageerden ze daarop ontkennend. Het doel was om in gesprek te gaan met minister-president Mark Rutte.  

Met een Whatsappbericht werd opgeroepen tot een 'grimmig en indrukwekkend bezoek' van het gala. Toen duidelijk werd dat premier Rutte niet in staat was om het gala te bezoeken, werd de actie afgeblazen.