Eerste repetitie muziekstuk over ontstaan Flevoland

Geschreven door Redactie

De eerste repetitie van de muzikale theaterproductie 'Flevo-Land van de toekomst' over het ontstaan van de provincie is een feit. Acteurs en actrices uit Flevoland oefenden in de culturele ontmoetingsplaats KAF in Almere liederen die straks in de show worden gezongen. 

Artistiek leider Dick Schaar van TOP Theaterproducties vindt kennisoverdracht belangrijk. "We zijn ons er niet meer van bewust dat wij op de bodem van de zee leven. En dat het met de huidige opwarming van de aarde nog altijd onze aandacht moet hebben." Daar voegt hij direct aan toe dat de voorstelling zeker niet saai zal worden. "Klassiek ballet, showballet, protestkoren van de vissers. We proberen zoveel mogelijk alle elementen van muziektheater in dit programma te zetten." 

Museum Batavialand zal de theaterproductie ondersteunen door historische kennis aan te leveren en bij elke voorstelling een kleine expositie te verzorgen. De spelregie zal worden gedaan door de bekende acteur Hugo Haenen die in veel films en tv-series heeft gespeeld. Haenen: "Ik geef vaak masterclasses en ik vind het leuk om met mensen samen te spelen en op die manier met mijn ervaring ze hopelijk stapjes verder te brengen."

De première van 'Flevo-Land van de toekomst' is op 19 juni in KAF Almere. Daarna volgen voorstellingen in Lelystad, Dronten en Emmeloord.

Onze Ambassadeurs