Tussen drie en zes miljoen euro extra naar Floriade

Geschreven door Redactie

Er gaat waarschijnlijk tussen de drie en zes miljoen euro extra naar de Floriade in Almere. Dat maakte wethouder Jan Hoek donderdagavond bekend tijdens de Politieke Markt. 

De organisatie van de wereldtuinbouwtentoonstelling, de Floriade BV, had de gemeente om negen miljoen euro gevraagd maar dat vindt het college van burgemeester en wethouders te veel geld. Over het precieze bedrag wordt nog onderhandeld. In maart neemt het college een beslissing. De gemeenteraad moet dan nog goedkeuring geven. 

Directeur Peter Verdaasdonk van de Floriade BV zei twee weken geleden dat extra geld nodig is omdat er meer mensen nodig zijn om ervoor te zorgen dat het evenement in 2022 een succes wordt. Zo moet er hard getrokken worden aan het binnenhalen van sponsoren. Tot nu toe is er nog geen enkel contract getekend.  

Ook voor de marketing en verkoop van tickets is extra personeel nodig. Dit om er voor te zorgen dat er 2,1 miljoen betalende bezoekers op de Floriade afkomen. Als derde punt noemde Verdaasdonk het binnenhalen van exposerende landen. Tot nu toe hebben vooral Aziatische en Afrikaanse landen toegezegd. 

Onze Ambassadeurs