Alfen verwacht dat grote groei doorzet

Geschreven door Redactie

Internationaal energiebedrijf Alfen in Almere verwacht ook de komende jaren enorm te kunnen groeien. De beursgenoteerde fabrikant maakt laadpalen, transformatorhuisjes en energieopslagsystemen. 

De onderneming profiteert flink van de groeiende vraag naar hun producten door de energietransitie. De inkomsten stegen vorig jaar in totaal met 41 procent. Adriaan van Tets van Alfen verwacht dat deze groei de komende jaren doorzet.  

Het 75 jaar oude bedrijf zit sinds 1983 in Almere en niet alleen de omzet is gegroeid. In 2018 ging het bedrijf naar de beurs, een aandeel was toen iets meer dan 10 euro waard, dat is nu gestegen naar 30 euro.  

Enorme groei aantal laadpalen 


De meest winstgevende tak van het bedrijf is dat van de transformatorstations, die staan overal in Nederland. Maar de onderneming staat vooral bekend om het maken van laadpalen voor elektrische auto's. De laadpalen worden ondertussen in heel Europa verkocht. Vorig jaar zijn er 26.000 van geproduceerd. Daarnaast worden energieopslagsystemen in de toekomst steeds belangrijker. Alfen maakt grote batterijen in zeecontainers. Die zijn nodig voor de opslag van groene energie. 

Extra werknemers 


Om al die producten te maken, zijn ook steeds meer mensen nodig. Vorig jaar groeide het bedrijf van 400 naar 500 werknemers. Het is volgens Van Tets een uitdaging om genoeg nieuwe werknemers te vinden. Daarom hebben ze zelf ook een leerbedrijf opgezet. Studenten van technische opleidingen kunnen en deel van hun examen in de praktijk bij het bedrijf volgen. Dat helpt om alvast de juiste mensen te vinden, die ze aan zich proberen te binden. 

De titel 'Beste leerbedrijf' werd al eens in de wacht gesleept. Daar is het bedrijf trots op. Het hoopt op deze manier de verwachte groei ook aan te kunnen. 

Onze Ambassadeurs