Veel belangstelling voor informatieavond over woontoren

Geschreven door Redactie

Een informatieavond over het nieuwe appartementencomplex High Note in het stadscentrum van Almere trok maandagavond veel belangstellenden. Vooral jongeren kwamen in groten getale naar het stadhuis om zich te laten informeren over de woningen, de inschrijving en de huurprijzen. 

De woontoren van 60 meter hoog wordt gebouwd op het huidige parkeerterrein tussen het stadhuis en het politiebureau. Het complex krijgt 19 verdiepingen met 157 appartementen. Daarvan worden er 67 uitgevoerd als zogeheten Friends-woningen. Dat zijn woningen die bedoeld zijn voor twee personen, zoals bijvoorbeeld vrienden, familieleden of collega's. Beide bewoners beschikken dan over een eigen slaap- en badruimte en de overige ruimtes zoals woonkamer en keuken worden gedeeld. 

Behalve Friends-woningen zijn er 48 twee- en driekamerappartementen bestemd voor de middelhoge huur. Ook worden er 42 driekamerappartementen verhuurd in de vrije sector. De huurprijzen variëren van 600 euro tot 1200 euro per maand.  

Wonen bij opa en oma 

De aanwezige jongeren zijn vooral geïnteresseerd in de Friends-woningen en appartementen in de middelhoge huur. Twan Lakerveld woont nog steeds bij zijn ouders. Zijn vriendin Tiana Dijkstra woont bij haar opa en oma. Dijkstra: "Wij willen het liefst een eigen woning maar als dat niet zou kunnen dan is een Friends-woning ook goed." 

"Wij zeiden het altijd al dat het leuk zou zijn om samen te wonen" 

— Dusty en Romy 

Dusty van Bochove en Romy Fokker hebben zich al ingeschreven voor een Friends-woning. Van Bochove: "Wij zeiden het altijd tegen elkaar dat het leuk zou zijn om samen te wonen. Toen kwam dit op ons pad, dus wie weet".  

Projectontwikkelaar Peter Heuvelink is blij met de grote belangstelling. Volgens hem geeft dat aan dat heel veel jonge mensen in Almere willen blijven wonen. "Wij hebben ons gericht op de doelgroep jongeren. Samen met de gemeente hebben we heel bewust gekozen om de startende Almeerder hier een plek te bieden."  

Eind dit jaar start de projectontwikkelaar met de bouw van het appartementencomplex. Eind 2022 worden de appartementen opgeleverd.

Onze Ambassadeurs