BV Almere landskampioen na winst op BC Drop Shot

Geschreven door Redactie

Badmintonvereniging BV Almere speelde zaterdag, gesteund door veel supporters, de spannende finale om het landskampioenschap. De tegenstander in de Maaspoort in Den Bosch was BC Drop Shot uit Den Haag en werd in een zinderende wedstrijd met 5-2 verslagen.

De landstitel was een grote droom van de Almeerse vereniging. Al driemaal werd de finale om de landstitel gehaald.

In het mannendubbelspel wonnen Alex Vlaar en Adam Hall hun partij tegen Wessel van der Aar en Mathias Thyrri. Ook Tamara van der Hoeven en Cheryl Seinen wonnen hun dubbelspel van Imke van der Aar en Alyssa Tirtosentone.

Irina Andersen won haar enkelspelpartij tegen Nadia Choukri met 21-7 en 21-11 en bracht de stand op 3-0. Daarna verloor Dennis Koppen met 19-21, 21-17 en 16-21 van Dicky Palyama waardoor BC Drop Shot terug kwam tot 3-1.

Amy Tan verloor ook en wel met 10-21 en 14-21 van Jaymie Laurens waardoor de spanning helemaal terug was met een 3-2 stand. Maar door de winst van Aram Mahmoud op Joran Kweekel kwam BV Almere op 4-2.

In de mixed dubbel wonnen Adam Hall en Cheryl Seinen van BV Almere de eerste partij en kwam de eindstand op 5-2 waarna er kon worden gefeest.

Onze Ambassadeurs