Almere City FC één dag onder leiding van JINC Baas van Morgen

Geschreven door Redactie

Ruim 400 kinderen tussen de 10 en 17 jaar hebben deze week voor één dag de baan overgenomen van een CEO, een politicus of een directeur. Algemeen directeur John Bes is met Almere City FC één van de 309 ‘bazen’ die meedoet aan een initiatief van JINC ‘Baas van Morgen’. Hij werd vandaag vervangen door Remco Blijleven van het Buitenhout College in Almere.

Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren leerlingen hoe het is om de leiding te hebben. Ze doen bovendien een waardevol contact op voor later: de bazen in kwestie beloven hun jonge collega’s dat ze later een beroep op hen mogen doen.

John Bes schaart zich met Almere City FC in het rijtje van onder andere Edith Schippers (President van DSM), Boudewijn Boots (Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten) en Jacco Vonhof (Voorzitter MKB Nederland), net als de bazen van onder andere Nationale Nederlanden, Van Gogh Museum en Bol.com.

JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, wil met JINC Baas van Morgen de aandacht vestigen op het feit dat een goede loopbaan voor veel kinderen moeilijk bereikbaar is. Want wie toevallig geboren is in een omgeving met sociaaleconomische achterstand heeft minder kans om het ver te schoppen – hoe slim of talentvol hij of zij ook is, zo blijkt onder meer uit onderzoek van de Onderwijsinspectie.




Onze Ambassadeurs