Flatbewoners Poort vangen bot bij hoogste rechter

Geschreven door Redactie

De bewoners van drie appartementencomplexen aan de Marinaweg in Almere Poort hebben bot gevangen bij de Raad van State. Zij maakten bezwaar tegen het bestemmingsplan Almere Poort Oost en Duin. 

De komende jaren worden in dat gebied veel woningen gebouwd. Het is ook de bedoeling dat er aan de Almeerse kust in de toekomst veel meer horeca- en recreatievoorzieningen komen. De mensen die nu al in het gebied wonen, vrezen onder meer parkeeroverlast.  

De Raad van State heeft hun bezwaren van tafel geveegd omdat ze nagelaten hebben om bezwaar te maken toen de plannen nog in een pril stadium verkeerden. Bovendien zit er minstens 1 kilometer tussen de appartementen en het gebied waar in het bestemmingsplan over wordt gepraat. Volgens de Raad van State is het daarmee uitgesloten dat de overlast voor de bewoners toeneemt.