Maximumsnelheid 100 km/u als de borden zichtbaar zijn

Geschreven door Redactie

Rijkswaterstaat is vannacht overal in het land begonnen met het plaatsen van nieuwe verkeersborden. De maximumsnelheid wordt maandag overdag verlaagd naar 100 kilometer per uur. Maar op sommige snelwegen, waar vrijdag al het plastic van de verkeersborden is verwijderd, mag je nu al niet harder dan 100. Volgens de politie zijn de borden namelijk leidend. Op bijvoorbeeld de A6 van Almere Buiten naar Lelystad geldt de nieuwe snelheid vrijdagochtend al. 

Het aanpassen en plaatsen van de borden is voor Rijkswaterstaat een hele klus. Duizenden borden moeten in het hele land worden aangepast. In Flevoland gaat het om zo'n honderd aanpassingen. Diederik Fleuren van Rijkswaterstaat: "Het is een megaklus. Er moeten meer dan 4.000 borden geplaatst worden in heel Nederland." 

De landelijke operatie is dan ook al anderhalve week geleden begonnen met het plaatsen van de nieuwe verkeersborden. Die zijn dan wel afgeplakt met zwart plastic. Al ruim 85 procent van de borden is geplaatst maar nog niet zichtbaar. Vanaf donderdagavond is Rijkswaterstaat begonnen met de overige vijftien procent van het werk; het verwijderen van het plastic en plaatsten van nieuwe 100-kilometerborden waar ze nog niet stonden. Aanstaande maandagochtend om vijf uur in de ochtend moet de klus dan geklaard zijn. 

Volgens aannemer Robert van Doorn is het vooral nachtwerk. Donderdag zijn ze dus begonnen en ook vanavond en vannacht worden de nieuwe 100-kilometerborden geplaatst of zichtbaar gemaakt. Op zaterdag en zondag zal er ook overdag gewerkt worden. Van Doorn: "Het verkeer zal er geen last van hebben want we werken met rijdende afzetting." 

Onze Ambassadeurs