MDF steunt Flevolanders met financiële problemen

Geschreven door Redactie

Voor Flevolanders die al vóór de coronacrisis financiële problemen hadden, is dit een extra moeilijke tijd. "Voor hen geeft deze situatie extra onrust. Normaal gesproken krijgen onze cliënten iedere week leefgeld en dat nemen ze cash op om overzicht te houden," zegt bewindvoerder Jolanda Baan van Maatschappelijke Dientsverlening Flevoland.  

Bewindvoerders van MDF ondersteunen cliënten die door omstandigheden niet meer hun eigen financiën kunnen beheren, onder wie ouderen, zieken of verslaafden. MDF raadt cliënten nu aan om het geld niet op te nemen, omdat veel winkels geen cash geld aanpakken en daar alleen gepind kan worden. "Vaak hebben onze cliënten geen internetbankieren en is het dus lastig om overzicht te hebben. Wij ondersteunen hen door bijvoorbeeld het saldo in de gaten te houden. Door het hamsteren in winkels moeten onze cliënten soms uitwijken naar duurdere producten, terwijl ze daar het budget niet voor hebben."  

Het kantoor van Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland is gesloten, maar Flevolanders die vragen hebben, kunnen telefonisch bij MDF terecht. "Wij hebben een telefoonteam klaarzitten om onder meer een luisterend oor te bieden," meldt bewindvoerder Baan.