Drie medewerkers Flevoziekenhuis besmet

Geschreven door Redactie

Drie medewerkers van het Flevoziekenhuis in Almere zijn besmet met het coronavirus. Dat meldt woordvoerder Peter Pels. Ze zijn in thuisisolatie. Patiënten en medewerkers die in contact zijn geweest met deze medewerkers zijn hierover geïnformeerd. 

In het ziekenhuis liggen nu twee patiënten bij wie het coronavirus is vastgesteld. Zij worden in strikte isolatie verpleegd.  

Het ziekenhuis halveert vanaf vandaag het aantal operaties om ruimte te creëren voor de verwachte toenemende vraag naar intensieve medische zorg voor coronapatiënten. De maatregel geldt voor alle ziekenhuizen in Noord-Holland en Flevoland. Het gaat om 'planbare' operatieve zorg, acute operaties worden nog wel uitgevoerd. 

Nog niet alle patiënten van wie de operatie wordt uitgesteld, waren maandagmorgen al gebeld, zegt Pels. Dat gaat in de loop van vandaag gebeuren. Hij vraagt mensen niet zelf het ziekenhuis te bellen omdat de druk op de administratie anders te hoog wordt. Verder worden alle polikliniekbezoeken omgezet naar telefonische afspraken en consulten. 

De poliklinieken blijven wel open voor spoed- en semi-spoed afspraken. Het ziekenhuis is alleen toegankelijk tot de hoofdingang en de ingang van de Spoedeisende Hulp en Huisartsenpost. Patiënten, bezoekers en begeleiders mogen niet naar het ziekenhuis komen als zij last hebben van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en/of koorts.

Onze Ambassadeurs