Ondernemer wil hamsteren tegengaan

Geschreven door Redactie

Klanten van supermarkt PLUS in Almere Muziekwijk mogen van sommige producten er maar twee per soort, per klant, per dag kopen. De actie is bedacht door de eigenaar van de supermarkt Marcel van Ommen om hamsteren in zijn winkel tegen te gaan. 

De actie geldt voor producten als brood, melk, toiletpapier, meel en aardappelen. Volgens Van Ommen is de supermarkt bedoeld voor klanten uit de buurt maar er kwamen de afgelopen dagen veel mensen uit de wijde omgeving naar zijn supermarkt om producten te kopen die elders op waren. Dat vindt de ondernemer ongewenst en onnodig. "Wij zijn echt een wijk-supermarkt en wij willen onze wijkfunctie vervullen." 

Klanten uit de buurt reageren positief op de actie. De schappen in de supermarkt worden langzamerhand weer gevuld en buurtbewoners kunnen weer normaal hun boodschappen doen. Van Ommen doet een oproep aan de klanten om niet te hamsteren. Hij heeft dit nog nooit meegemaakt. "Een heel speciale ervaring om te zien hoe snel de winkel wordt leeggehaald door klanten en hoeveel tijd het ook kost om die weer vol te krijgen."

Onze Ambassadeurs