Bibliotheek begint met afhaalmogelijkheid

Geschreven door Redactie

Vanaf maandag kunnen leden van de bibliotheek in Almere boeken lenen via een afhaalsysteem.

Door de coronacrisis zijn alle bibliotheken gesloten. Mensen kunnen straks online titels uitzoeken en bestellen op de site van de bibliotheek.

Dan volgt een bepaald tijdslot waarin de te lenen materialen opgehaald kunnen worden bij de hoofdingang van de bibliotheek in het centrum.

"Er zijn nu heel veel mensen met veel vrije tijd. Een grote groep daarvan wil graag lezen en daar proberen wij in te voorzien", vertelt directeur Chris Wiersma van De Nieuwe Bibliotheek. Afhalen van de boeken wordt volgens Wiersma uiteraard zo veilig mogelijk geregeld. “We stoppen de boeken of bijvoorbeeld films in een papieren zak die op gepaste afstand mee wordt gegeven.”

Verbouwing

Vorige week is er in de bibliotheek in Stad begonnen met een grote verbouwing. Het Nieuwscafé dat nu nog op de tweede etage zit, gaat naar een plek bij de centrale ingang. “Voor de bouwers is het wel makkelijk dat we dicht zijn. Maar dat is dan ook gelijk het enige positieve puntje van de hele crisis", zegt Wiersma.

De nieuwe plek van het café is volgens Wiersma beter omdat het dichter bij de ingang zit en dus ongetwijfeld meer gebruikt gaat worden. Op de oude plek komt een kleine filmzaal. "We hebben nu één filmzaal voor films met een klein publiek, maar in een stad als Almere is dat toch echt te weinig", aldus Wiersma.

Onze Ambassadeurs