Zeven nieuwe coronabesmettingen in de provincie

Geschreven door Redactie

In Flevoland zijn tot nu toe 71 mensen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM. Dat zijn er opnieuw zeven meer dan een etmaal geleden.  

Lelystad heeft met 24 de meeste geregistreerde besmettingen. Daarna volgt Almere met 21, Dronten met 11, Urk heeft 7 coronagevallen, Noordoostpolder en Zeewolde tellen 4 officieel vastgestelde besmettingen.

Het RIVM benadrukt wederom dat er meer mensen besmet zijn dan uit de cijfers blijkt. Zieken bij wie corona een mild verloop heeft, worden veelal niet getest.  

Het aantal mensen dat in Nederland is overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus is opgelopen tot 276. Het afgelopen etmaal zijn 63 personen overleden. Daarmee is het de dodelijkste dag in Nederland tot nu toe. 

Onder de overledenen zijn voor zover bekend tot nu toe drie inwoners van Flevoland. Een 79-jarige man uit Creil is begin deze week overleden en in het weekeinde bezweken een 76-jarige man uit Dronten en een 57-jarige vrouw uit Lelystad aan de gevolgen van corona.  

Mensen met vragen over het coronavirus kunnen terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl. Ook is er een landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351. Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht op www.rijksoverheid.nl/corona. Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.