Vishandelaar doneert 900 mondkapjes

Geschreven door Redactie

Vishandelaar Rob van As uit Lemmer heeft 900 mondkapjes gedoneerd aan twee zorginstellingen in Flevoland. Zorglocatie De Oester in Emmeloord en verzorgingshuis Talma Haven op Urk kregen woensdag beide 450 mondkapjes overhandigd. 

Van As werkt voor een internationaal bedrijf en verhandelt vis door heel Europa. Hij nam contact op met een filiaal in China om te vragen of ze 10.000 mondkapjes konden missen. Uiteindelijk kreeg hij er van het bedrijf 50.000 opgestuurd. Die doneert hij allemaal aan zorginstellingen in de buurt. Hij hoopt binnenkort nog een lading te kunnen verspreiden. 

Cees Tollenaar is een goede vriend van Van As en bracht de kapjes woensdag rond. Van As heeft het erg druk en kwam er zelf niet aan toe om zijn donatie in Flevoland af te leveren. Dat vertelt Tollenaar. Omdat hij zelf in Emmeloord werkt, was het voor hem een stuk makkelijker. 

Marianne Swart, locatiemanager van De Oester in Emmeloord reageerde enthousiast op de overhandiging van de mondkapjes. Via de reguliere bestelkanalen zijn de kapjes op dit moment niet leverbaar. Met deze gedoneerde 450 stuks kan de zorglocatie weer iets beter voorbereid de komende periode in.  

Voor woekerprijzen aangeboden 

Volgens Tollenaar was ook verzorgingshuis Talma Haven op Urk erg blij met de donatie. Volgens hem krijgt Talma aanbiedingen binnen om dezelfde mondkapjes tegen woekerprijzen aan te schaffen. Hij spreekt er schande van dat handelaars 45 euro durven te vragen voor doosje met 50 mondkapjes.

Onze Ambassadeurs