Leger des Heils Flevoland wil snel meer opvangruimte

Geschreven door Redactie

"Dit gaat voor ons niet snel genoeg. We willen dat er snel een structurele oplossing komt, want we willen veilig kunnen werken voor de mensen die we opvangen en voor ons personeel", vertelt Luc Tanja van het Leger des Heils Flevoland. 

Al de hele week zijn er gesprekken gaande tussen de gemeente Almere en het Leger des Heils over extra opvangruimte voor daklozen. Op dit moment slapen daklozen namelijk nog bij elkaar op de kamer en in de nachtopvang in zalen met stapelbedden. Er zijn daarom dringend vijfentwintig plekken nodig in de normale opvang. 

"We hadden een locatie gevonden, maar die is om financiële redenen afgeketst. Gelukkig wordt er nu wel een extra gymzaal ingericht om de daklozen die gebruik maken van de winterkouderegeling op te vangen. Nu moeten we dus nog met spoed die extra vijfentwintig plekken regelen." 

Burgemeester Franc Weerwind heeft in een gesprek met Omroep Flevoland laten weten dat de gemeente er mee bezig is en dat er wordt gekeken naar het gebruik van containers om daklozen op te vangen. 

"Ja, dat is ons voorstel en een heel goede oplossing", vertelt Luc Tanja van het Leger des Heils Flevoland. "Dat zou betekenen dat we niet alleen voor de komende dagen een oplossing hebben maar ook voor de komende maanden mensen uitzicht kunnen bieden om verder te komen."

Onze Ambassadeurs