Top vijf Netflix films voor volwassenen

Geschreven door Redactie

Zo hoef jij je niet te vervelen! 

De redactie heeft voor jou de top vijf films voor volwassenen op Netflix op een rijtje gezet! Zo vermaak jij je de komende tijd wel.  

1. The Shawshank Redemption (1994)  

Andy Dufresne betrapt zijn vrouw met een ander en wordt vervolgens beschuldigd van de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij houdt vol dat hij onschuldig is, maar krijgt toch tweemaal levenslang in de strenge gevangenis Shawshank.  

2. The Dark Knight (2008)  

Met de hulp van luitenant Jim Gordon (Gary Oldman) en openbaar aanklager Harvey Dent (Aaron Eckhart) wil Batman (Christian Bale) de georganiseerde misdaad in Gotham voorgoed uitroeien. Het drietal gaat doeltreffend te werk, maar ze vallen al snel ten prooi aan een opkomend meesterbrein, The Joker (Heath Ledger).  

3. The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)  

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige ring te vernietigen. De legers van Gondor trekken ondertussen ook richting Mordor in de hoop daar definitief af te rekenen met Saurons legers.  

4. Inception (2010)  

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een handige dief, gespecialiseerd in het stelen van waardevolle geheimen in de droomstaat van een mens, wanneer de geest het kwetsbaarst is. Dankzij die zeldzame gave is Cobb een veelgevraagde speler in de wereld van bedrijfsspionage, maar is hij ook in vele landen voortvluchtig.  

5. The Matrix (1999)  

De computerhacker Neo (Keanu Reeves) komt op een vreemde manier in contact met Morpheus, die hem kennis laat maken met de echte wereld. De wereld die we kennen is volgens Morpheus een virtuele wereld, de Matrix genaamd. Morpheus gelooft dat Neo de enige is die de Matrix kan vernietigen om de mensheid z'n vrijheid weer terug te geven. 

Onze Ambassadeurs