Almere City FC bezorgt ouderen Zorggroep Almere kleurrijk Pasen

Geschreven door Redactie

Spelers van Almere City FC hebben in de dagen voorafgaand aan Pasen een verrassingsbezoek gebracht aan vier verschillende zorgcentra van Zorggroep Almere: Castrovalva, Zephyr, Archipel en De Toonladder. Onder andere Agil Etemadi, Ruud Boymans, Tim Receveur, Dico Koppers en Delvechio Blackson kwamen langs om samen met de ouderen paasschilderingen op de ramen te maken en de bewoners een onvergetelijke dag te bezorgen.

Binnen dit initiatief werd Almere City FC ondersteund door de aanwezige activiteitenbegeleiders vanuit Zorggroep Almere. Businessclubpartner TSR stelde een muziekinstallatie beschikbaar. Op Nederlandse meezingers kwamen de sjablonen uit de tas en werd er driftig op de ramen getekend: paashaasjes, hartjes en bloemen maakten samen een kleurrijk tafereel. En voor iedere woonruimte was er een mandje met chocolade, beschikbaar gesteld door Sligro Almere.

Keeper Agil Etemadi trapte de actie op donderdagochtend af: ,,Het is een kleine moeite om hier de mensen een mooie dag te bezorgen, zeker nu ze in het verband met het Coronavirus niet dicht bij familie of vrienden kunnen zijn. Gezien de reacties konden ze deze actie zeer waarderen. Ik heb de bewoners beloofd dat ik zeker nog een keer terug kom. Hopelijk leent de situatie zich dan voor nog meer persoonlijk contact.”

Ook de hulp- en zorgverleners werden niet vergeten. Partner Loogman ondersteunde de actie met honderd ‘tussendoortjes’.

Christian Wiedeman van het sociaal-maatschappelijke programma Almere & the City: ,,Onze acties van de afgelopen week zijn een mooi voorbeeld van verbinding. Je ziet, in dit geval, dat Zorggroep Almere en Almere City elkaar in kort tijdsbestek vinden in samenwerkingen die van betekenis zijn voor Almeerders. Naast het ondersteunen bij medicijnbezorging, nu dus bij het maken van paastekeningen op de ramen van deze zorglocaties. Een moment van contact, activering en warmte voor mensen die het nu niet makkelijk hebben. En het werkt aanstekelijk. Partners uit onze businessclub sluiten spontaan aan. Almere krijgt steeds meer een beeld van de club die we graag willen zijn!”

Onze Ambassadeurs