Kleur in Cultuur gaat op digitale toer

Geschreven door Redactie

De Almeerse stichting Kleur in Cultuur organiseert culturele workshops voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Door de corona-uitbraak is dat nu niet meer mogelijk. Toch kunnen de lessen gevolgd blijven worden, maar dan via een YouTube kanaal van de organisatie. 

De lessen varieren van toneel tot aan muziekles en van schilderen tot ademhalingsoefeningen om beter te leren zingen. Omdat de leraren niet fysiek met de leerlingen kunnen oefenen is het best lastig, zegt Biza Shalmashi. De docent doet het voor en dan kunnen de kijkers van de filmpjes het na doen. Als het om muziekles gaat kun je altijd meedoen. Het geluid maken kan met allerlei attributen die in huis gewoon aanwezig zijn.  

Iedere doordeweekse dag begint de les om 15:00 via stichting Kleur in Cultuur. Daar zijn ook eerdere lessen terug te zien. Volgens de organisatie zijn de filmpjes een wisselend succes qua deelname. Normaal gesproken komen de kinderen veelal via school en nu is die stroom opgedroogd en moet de stichting het hebben van mond-tot-mondreclame.