Jurgen Seegers nieuwe Hoofd Jeugdopleidingen

Geschreven door Redactie

De 44-jarige Jurgen Seegers is het nieuwe Hoofd Jeugdopleidingen bij Almere City FC. Seegers komt over van Eredivisionist Fortuna Sittard, waar hij de afgelopen twee seizoenen dezelfde positie inkleurde. Seegers tekent een contract dat hem voor de komende twee seizoenen aan City verbindt. 

In 2018 verving de ambitieuze Seegers Hoofd Jeugdopleidingen Claudio Braga bij Fortuna Sittard, nadat laatstgenoemde naar Portugal vertrok. Seegers heeft vele jaren ervaring in het opleiden van jeugdspelers bij HFC Haarlem, SC Telstar en ADO Den Haag. Daarnaast heeft hij ervaring als fysiektrainer op het hoogste profniveau bij Vitesse, RSC Anderlecht (België) en ADO Den Haag. Seegers rondde zowel het CIOS als de opleiding HBO-fysiotherapie af. Seegers is in het bezit van de trainersdiploma’s UEFA A (jeugd) en UEFA Pro. 

Seegers kijkt uit naar zijn nieuwe functie: ,,In het verleden heb ik vaak gesprekken gehad met Teun over het meest ideale opleidingstraject. Wij hebben daar dezelfde ideeën over. Het doel is om de jeugdopleiding van Almere City FC in twee jaar naar een hoog niveau te tillen, dat vergelijkbaar is met de status van een nationale voetbalacademie. De gezonde ambities van de club spreken mij erg aan. Tijdens de verschillende keren dat ik op de club ben geweest, is de omgeving elke keer zienderogen veranderd. Ik kijk er naar uit om eigenwijs en ambitieus, maar zeker ook met een portie lef, de club naar een hoger plan te tillen.” 

Technisch manager Teun Jacobs: ,,Jurgen is een zeer ervaren prof, die in verschillende functies bij verschillende clubs het verschil heeft weten te maken. Het is zeker iemand die eigenwijs en ambitieus is. Zijn profiel maakt hem bovendien, vanwege zijn ervaring en capaciteiten, zeer interessant. Hij is iemand die de trainers van de Loogman Carwash Football Academy verder kan helpen en begeleiden bij alle facetten van het trainersvak.”

Onze Ambassadeurs