Almeerder in Hongkong: iedereen volgt de maatregelen goed op

Geschreven door Redactie

"Iedereen volgt de coronamaatregelen hier goed op. Als je geen mondkapje draagt, word je erop aangesproken," dat vertellen Almeerder Arjen Vogel en zijn vriendin Annemarijn de Boer vanuit Hongkong. Het stel woont en werkt sinds 2017 in Azië en sinds begin vorig jaar in Hongkong. De Boer is marketing executive en Vogel werkt als security consultant, waarbij hij bedrijven in Azië begeleid op het gebied van cyber security.  

Op een bevolking van meer dan zeven miljoen inwoners, zijn in Hongkong slechts vier mensen bevestigd aan corona overleden en iets meer dan duizend besmet. "Het wordt echt beter hier. De curve wordt platter," aldus De Boer. "Maar ze zijn hier bang voor een derde golf met besmettingen als straks bijvoorbeeld mensen vanuit China hiernaar toe komen reizen." Het vliegveld van Hongkong is op slot, maar als je er woont dan mag je er wel in. Je wordt dan verplicht twee weken in quarantaine geplaatst.  

Hygiëne 

Hongkong heeft in 2003 te maken gehad met de uitbraak van het SARS-virus. "Daardoor zijn mensen erg geschrokken. Ze zijn hier erg goed in handhygiëne," zegt De Boer. "In het openbaar houden mensen afstand," vult Vogel aan. "En in het gebouw waar ik normaal werk worden de lichtknopjes elke twee uur schoongemaakt." 

Eiland 

Het stel woont op een eiland bij Hongkong, op 25 minuten afstand van de grote stad. Vogel: "Wij zitten hier goed. Wij kunnen hier naar het strand, de restaurants zijn open en we mogen met vier mensen bij elkaar komen."

Onze Ambassadeurs