Thuisblijf tips

Geschreven door Redactie

Grote evenementen worden afgelast en locaties in Almere sluiten (voorlopig) tot en met 1 juni om het verspreiden van het coronavirus te voorkomen. Weet je even niet meer zo goed wat je thuis kunt doen? Hier een aantal tips!

Boeken lezen

Heb jij een aantal boeken die je al langere tijd wil lezen? Of wil je gewoon wat meer lezen en weet je niet precies wat? Nu we binnen moeten blijven vanwege het Coronavirus heb jij de tijd om dat uit te zoeken en vlieguren te maken met de boeken! De nieuwe bibliotheek in Almere Stad heeft nu een boeken-afhaalservice, de zogeheten BiebDrive. Dit zorgt er voor dat jij gewoon je boeken kunt blijven lenen.

Knutselen en tekenen

Ontplooi jouw creatieve zelve in tijden van het Coronavirus en ga lekker knutselen en tekenen. Leuk voor het hele gezin en ondertussen train je de motorische vaardigheden! Teken bijvoorbeeld de skyline van Almere en stuur het ons op! Voor al de knutsel- en tekengerei kun je terecht bij het nog altijd geopende RUAN creatief in Almere Centrum.

Voorjaarsschoonmaak

Kom jij normaal gesproken vaak thuis met het gevoel dat je huis wel eens een grote voorjaarsschoonmaak kan gebruiken, maar heb je daar na een lange werk- of schooldag gewoon even de energie niet voor. Gebruik dan juist deze tijd van het Coronavirus om je huis (en tuin) weer helemaal spik en span te laten ogen, want hoe lekker is dat!

Bakken

Zit jij thuis met het gezin en ben je op zoek naar iets leuks zonder al te veel risico te lopen? Knutsel dan de lekkerste gebakjes in elkaar, van de leukste koekjes tot de grootste taarten. Voor de kinderen is er niks leukers dan het creatieve proces, van het resultaat kun je lekker smullen! In Almere zijn er nog genoeg supermarkten geopend waar je al je benodigdheden kunt bemachtigen, zorg er alleen voor dat je dit op een rustig moment doet.

Thuis sporten

Gezond blijven is met het Coronavirus nu het allerbelangrijkste, zorg daarom dat je gezond blijft eten, maar ook dat je in beweging blijft. Nu de sportscholen, de sportclubs en andere sportaccommodaties gesloten zijn, is het zaak om creatief te zijn. Ga dus lekker binnen sporten! Zo zijn er allerlei home work-outs die je elke dag kunt doen. Zo kom je fitter dan ooit terug.

Onze Ambassadeurs