Wooncomplex voor demente ouderen op Floriadeterrein

Geschreven door Redactie

Er komt een wooncomplex voor ouderen met dementie op het Floriadeterrein. Dat laat de Zorggroep Almere weten. Samen met bouwbedrijf Dura Vermeer bouwt de zorginstelling een energieneutraal, circulair gebouw op de tuinbouwtentoonstelling. 

Volgens de Zorggroep voorziet dit plan in 130 woningen voor mensen met dementie. Het gebouw is een ontwerp van Borgerink Architecten en telt zes lagen met uitzicht op één van de pleinen. Daarin komen onder andere woningen en ontmoetingsplekken. Het plan is om in augustus dit jaar te beginnen met de bouw, zodat het complex in december volgend jaar opgeleverd wordt.  

Onduidelijk is of deze woningen zullen vallen onder de 600 huizen voor sociale woningbouw. Dat aantal had de gemeenteraad als oorspronkelijke wens bij de Floriade neergelegd. Dat woningbouwprogramma kwam in oktober 2018 al onder druk te staan.  

Eerder deze maand vond er bij de Floriade BV een bestuurswissel plaats. Ook werd duidelijk dat de gemeente uitstel, afstel of light-variant van de wereldtuinbouwtentoonstelling onderzoekt. 

Onze Ambassadeurs