Prinses Margriet opent verpleeghuis Het Woolde

Geschreven door Redactie

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent dinsdagmiddag 14 september het nieuwe verpleeghuis van Carintreggeland ‘Het Woolde’ in Hengelo.

Hier wonen ouderen die door dementie of zware lichamelijke beperkingen niet meer zelfstandig kunnen wonen en langdurig intensieve zorg nodig hebben. De opening van het verpleeghuis komt op het moment dat ouderenzorg in Hengelo honderd jaar bestaat. De bakermat van de ouderenzorg in Hengelo ligt op de grond waar het nieuwe verpleeghuis het oude vervangt.

Na het openen van het nieuwe verpleeghuis Het Woolde, bezoekt Prinses Margriet aansluitend de expositie ‘100 jaar ouderenzorg in Hengelo’. De expositie laat de ontwikkeling in de ouderenzorg in Hengelo zien. Na de expositie volgt een rondleiding door Het Woolde en ontmoet Prinses Margriet enkele bewoners van het verpleeghuis in hun gezamenlijke woonkamer. Vervolgens bezoekt Prinses Margriet de afdeling voor mensen met een niet-westerse achtergrond en dementie in Het Woolde. Mensen met dementie vallen vaak terug op gebruiken en gewoontes uit de jeugd. Cliënten worden op deze afdeling ondersteund vanuit hun eigen levensverhaal, leefwereld, wensen en behoeften.

Carintreggeland ondersteunt mensen die zolang mogelijk onafhankelijk en zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding, dagvoorzieningen en wijkverpleging. Wanneer dat niet lukt, biedt Carintreggeland op tweeëntwintig locaties in Twente verpleeghuiszorg en revalidatiezorg aan. Dit gebeurt met ondersteuning van medewerkers of door gebruik van hulpmiddelen of zorgtechnologie.

Tijdens het bezoek worden de geldende maatregelen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.
 

Onze Ambassadeurs