50PLUS Flevoland betreurt vertrek Henk Krol

Geschreven door Redactie

De Flevolandse afdeling van 50PLUS betreurt het vertrek van Tweede Kamerlid Henk Krol uit de partij.

Krol heeft na een wekenlang conflict binnen de partij besloten dat hij een eigen 'Partij voor de Toekomst' opzet. Hij houdt zijn Kamerzetel.

50PLUS Flevoland meldt dat de fracties in Provinciale Staten, het Waterschap en het bestuur een stabiele samenwerking hebben. "Wij zetten dit ook in de toekomst op onveranderde wijze en vol enthousiasme voort", aldus eeb verklaring.

Krol heeft in de Tweede Kamer al meteen een medestander. Kamerlid Femke Merel van Kooten-Arissen sluit zich aan bij zijn partij. Zij splitste zich eerder af van de Partij voor de Dieren en zou zich eerst bij 50PLUS aansluiten. De resterende Kamerleden van 50PLUS, Corrie van Brenk, Léonie Sazias en Gerrit Jan van Otterloo, noemen Krol een 'zetelrover'.