In gesprek met Hedwiges Maduro

Geschreven door Redactie

De geboren en getogen Almeerder maakt een nieuwe stap in zijn trainerscarrière. Maduro is vanaf volgend seizoen voor de eerste keer hoofdtrainer.


De oud-speler van onder meer Ajax, Groningen en Valencia gaat nu een richting op waar hij minder ervaring mee heeft. Toch weerhoudt het hem er niet van om deze uitdaging aan te gaan.

”Het is een nieuwe ervaring en daarom een spannende uitdaging. Heb er heel veel zin in. Maar alles wat nieuw is, is spannend,” vertelt Hedwiges Maduro.  


De club is echter niet onbekend voor hem. Zo zegt Maduro: “Ik ken Almere City goed als club. De afgelopen maanden liep ik er al stage. Dat deed ik bij verschillende jeugdteams. Vandaar het contact. Het was van beide kanten positief bevallen. Ik ken Almere goed. Ben er geboren. Mijn familie woont daar, maar Ik woon in Amsterdam. Toch blijft Almere betrouwbaar. Ik kom er wekelijks, maar nu zal dat dagelijks zijn.”  


In verband met het coronavirus is het moeilijk te voorzien wanneer de trainer fysiek van start kan gaan. Wel bereid hij zich al voor op de periode als coach van de O21 selectie. “Er is nog geen beslissing genomen dat het huidige seizoen teneinde is. Dus het is afwachten wat de regering gaat zeggen. Ik ben persoonlijk bezig met het volgende seizoen. Vooral laptop werk, veel voetbalbeelden zoeken en oefenvormen uitwerken,” meldt Maduro.  


Ondanks zijn nieuwe functie zal Hedwiges Maduro nog steeds te zien zijn als analyticus op televisie. Hij zal er wat minder tijd voor over houden, maar met goed plannen is dit te combineren. Maduro sluit af met de woorden: “Droom voor nu is, dat iedereen gezond blijft. We weer mogen voetballen en dat ik spelers uit mijn team beter kan maken, zodat zij zichzelf door kunnen ontwikkelen op een hoger niveau.”  Onze Ambassadeurs