Column: Crisismanager in crisis tijd….

Geschreven door Redactie

We hoeven er niet omheen te draaien: het Coronavirus veroorzaakt een crisis op allerlei fronten.

Natuurlijk staat onze gezondheid voorop, maar ook economisch vallen er nu flinke klappen. Daar moeten we met z’n allen doorheen, linksom of rechtsom.

Schouder aan schouder. En dat zal misschien bij verschillende ondernemers goed gaan, maar bij velen zal het echt vechten zijn om boven water te blijven en niet te zinken. Juist voor die ondernemers hoop ik dat er versoepeling zal zijn bij hun crediteuren en het geduld er is om met elkaar de oplossingen te vinden. We hebben allemaal een gezin en of familie die hiermee te maken heeft.  

Wat doet een crisismanager dan in deze crisistijd? In crisistijd zijn er altijd ondernemers die er niet zo inzitten en ook niet in deze Corona tijd. Ondernemers krijgen direct geen ruimte meer bij bijvoorbeeld leveranciers, banken staan niet in de startblokken om ondernemers te voorzien van een (overbruggings)krediet om tijdelijk te zorgen dat ze kunnen blijven betalen voor eventuele inkopen en/of lasten. Hierdoor wordt er meer druk uitgevoerd op de crediteuren en/of schuldeisers, de faillissementsaanvragen gaan gewoon door, hetzij via de telefoon maar ze worden wel doorgezet, Vooral door ondernemers die geen lucht meer hebben en alleen maar bezig zijn om geld te innen, wat ook weer te begrijpen is aangezien zij zelf hun eigen vaste kosten moeten betalen. Want niemand weet hoe lang het echt gaat duren en niemand wilt zonder geld zitten. Kortom, uitdagingen waar je als crisismanager zelf crisis van kunt krijgen! 

Dat is dus crisismanagement in deze tijd, continue beide partijen bij elkaar brengen, maar voornamelijk zorgen dat de ondernemingen waar ik vol voor ga in leven worden gehouden en ze behoeden voor faillissement. 


Onze Ambassadeurs