Almere City FC neemt Tunga over van Borussia Dortmund

Geschreven door Redactie

Almere City FC heeft met Steve Tunga de vijfde aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. De 23-jarige defensieve middenvelder komt over van Borussia Dortmund, waar hij in het tweede elftal speelde. Hij tekent in Almere een contract voor twee seizoenen. 

Tunga voetbalde in verschillende jeugdelftallen van VfL Bochum en de hoofdmacht van SG Wattenscheid 09, voordat hij vorige zomer de overstap maakte naar Borussia Dortmund. Het afgelopen seizoen kwam hij tot achttien optredens in de beloftenploeg van de Duitse topclub. 

,,Ik heb een fantastische periode gehad bij Borussia Dortmund, maar nu is het tijd voor nieuwe stap”, reageert Tunga. ,,Het plan en de visie van Almere City FC spreken mij enorm aan. Deze club wil naar de Eredivisie en ik ga er alles aan doen om dat doel met mijn ploeggenoten te verwezenlijken. Ik kan niet wachten om hier aan de slag te gaan.” 

Technisch manager Teun Jacobs: ,,Steve is een controlerende middenvelder, die de nodige wedstrijden in het hoogste jeugdteam van Dortmund in de benen heeft. Hij legt veel dynamiek en intensiteit in zijn spel. Die intensiteit zie je terug tijdens wedstrijden, maar ook tijdens trainingen. Hij bezit daarmee de drive die we graag in de selectie zien.”

Onze Ambassadeurs