Nederlanders geven voorkeur aan eigen auto of camper

Geschreven door Redactie

45% kiest voor eigen vervoer vakantie 

Markteffect heeft in opdracht van BOVAG een onderzoek gedaan onder 1.076 consumenten waaruit blijkt dat 45 procent van de Nederlanders er de voorkeur aan geeft op vakantie te gaan met de eigen auto of camper. Rekening houdend met het coronavirus. 

 

Ondanks corona geeft 34 procent de voorkeur aan een vliegreis en geeft 13 procent een andere invulling, zoals meerdere dagjes uit. 8 procent van de mensen blijft het liefst thuis. 28 procent geeft aan te gaan kamperen omdat bij deze vorm van vakantie de kans het grootst is dat deze door kan gaan, eenzelfde percentage geeft aan minder ver wet te willen gaan vanwege de coronacrisis. 27 procent van de respondenten acht tijdens een vakantie in een eigen accommodatie op een camping en tijdens een autoreis het besmettingsgevaar het kleinst in. 

 

Nederlandse campings gaan binnenkort open 

Momenteel is er nog veel onduidelijkheid over de mogelijkheden om nu en in de zomervakantie naar campings te gaan in andere europese landen. Elk land heeft zijn eigen regels en beperkingen en het ziet er naar uit dat veel van deze coronamaatregelen in de zomer nog zullen gelden.  

In Nederland zijn de campings nu open voor de gasten die eigen sanitair hebben. Er wordt verwacht dat de gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen op de campings pas op 1 juli open gaan. Bij de 300 BOVAG-caravan- en -camperbedrijven is de aanvraag naar accessoires zoals draagbare toiletten en buitendouches nu dan ook ongekend hoog. 


Onze Ambassadeurs