ASN Autoschade Almere gecertificeerd als ASN Autoschade Experience Center

Geschreven door Redactie

ASN Autoschade Almere in Almere is door franchiseorganisatie ASN Groep gecertificeerd als ASN Autoschade Experience Center. Dit betekent dat de ASN-vestiging voor ASN Groep gaat fungeren als proeftuin voor nieuwe reparatietechnieken en equipment.

Peter Hubregtse, Algemeen Directeur ASN Groep, reikte het schild uit aan vestigingsmanager Paul Vuijst. In totaal opent ASN Groep dit jaar drie ASN Autoschade Experience Centers. Deze gaan aan de hand van hun opgedane kennis en ervaring andere ASN-vestigingen adviseren.

Aanleiding voor het ASN Autoschade Experience Center is de technologische ontwikkeling van auto’s en de toenemende complexiteit om schades te herstellen. Met de proeftuin wil ASN Groep voldoende kennis en ervaring opdoen om deze auto’s ook in de toekomst goed, efficiënt en volgens de OEM-normen te kunnen herstellen, met name de ADAS-systemen en de kalibratie ervan.

Naast de complexer wordende autotechniek houdt het ASN Autoschade Experience Center zich bezit met onderzoek en opleidingen die de ASN-medewerkers leren werken met nieuwe reparatiemethoden volgens de voorschriften van de autofabrikant. Onderzocht wordt hoe bestaande reparatiemethoden veiliger, efficiënter en sneller kunnen worden uitgevoerd met minimaal materiaalverbruik en slimmere procedures. Daarnaast wordt onderzocht hoe bij de reparatie minder fijnstoffen vrijkomen en hoe de processen in de werkplaats kunnen worden verduurzaamd,

ASN Autoschade Almere is het tweede ASN Autoschade Experience Center binnen de ASN Groep. Eerder ging ASN Autoschade Vermaire in Haarlem al van start. Later dit jaar zal nog een derde locatie worden geopend.


Onze krant nog niet ontvangen?