Flevolandse boeren protesteren tegen veevoermaatregelen

Geschreven door Redactie

Boeren voeren vandaag in klein verband actie op het Malieveld in Den Haag tegen de nieuwe stikstofmaatregelen. Ze verzetten zich tegen tegen de voorgenomen veevoermaatregel van het kabinet. Ondanks het protest zette minister Schouten van Landbouw het plan wel door.

De boeren in Flevoland zijn ook naar Den Haag vertrokken zoals bijvoorbeeld leden van actiegroep Farmers Defence Force Flevoland. Volgens Mick Tinga, lid van de actiegroep, moet het protest bikkelhard zijn. "Mijn persoonlijke voorkeur is dat het land plat moet gaan. De economie moet stilgelegd worden. Alleen dan wordt er naar ons geluisterd", zegt Tinga.

Het plan van het kabinet is om de dieren voer met minder eiwitten te geven. Dat moet de uitstoot van stikstof verminderen. "En dat plan moet ook zo snel mogelijk ingaan om onder meer de bouw weer vlot te trekken", zegt minister Schouten.


Onze Ambassadeurs