Nieuwe campus bij station met maximaal 1500 studentenwoningen

Geschreven door Redactie

Direct naast station Almere Centrum komt een nieuwe studentencampus met maximaal 1.500 woningen voor studenten. Dat staat in een plan van de gemeente.

In de plannen voor de campus zijn ook nieuwe voorzieningen op het gebied van sport, cultuur, entertainment en horeca opgenomen. Verder moet Hogeschool Windesheim in Almere er een nieuwe hoofdvestiging krijgen.

De gemeenteraad moet na de zomer nog wel instemmen met de plannen van het stadsbestuur.

Volgens wethouder Economische Zaken Maaike Veeningen zal een nieuwe campus een enorme boost zijn voor studenten die in Almere willen wonen en studeren. Daarnaast is het volgens haar ook een belangrijke ontwikkeling voor de binnenstad. "Met het huisvesten van 1500 studenten ontstaat in de binnenstad een nog levendiger en aantrekkelijker stadscentrum, met een nog diverser aanbod aan voorzieningen voor de hele stad en haar bezoekers", aldus Veeningen. De gemeente denkt met een nieuwe campus ook hoger opgeleiden te kunnen binden aan Almere.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?