Parkeerders mogelijk onterecht beboet

Geschreven door Redactie

Mensen die dit weekend in Almere of Lelystad parkeerden en daar met een app voor betaalden, krijgen mogelijk onterecht een boete.

Het gaat om mensen die tussen 10:55 en 16:00 uur hun auto hebben geparkeerd en gebruik maakten van de apps Parkmobile of Park-line. Door een verkeerd doorgevoerde update werden de ingevoerde tijden niet verwerkt.

Parkmobile zegt dat de fout is teruggedraaid en dat alle transacties alsnog zijn verwerkt. Mocht iemand inderdaad een bekeuring hebben gehad dan kunnen ze bezwaar aantekenen bij de gemeente. Parkmobile heeft de gemeenten op de hoogte gebracht.

Het probleem deed zich in heel Nederland voor bij gemeenten die aangesloten zijn bij het Nationaal Parkeer Register. In totaal lopen ongeveer 50.000 mensen het risico om een boete te krijgen. Mensen die mogelijk gedupeerd zijn, hebben van Parkmobile een mailtje gekregen.