Werkzaamheden Leeuwerikpad bijna klaar

Geschreven door Redactie

Van maandagochtend 19 oktober tot eind augustus 2021 is het Leeuwerikpad tussen de Vogelweg en voorbij de Groene Kathedraal in Almere afgesloten voor fietsers en wandelaars.

Er is een omleidingsroute ingesteld.

Werkzaamheden

Al sinds vorige jaar bouwt aannemer Reimert Bouw en Infrastructuur in opdracht van provincie Flevoland een fiets- en voetgangersbrug over de verdubbelde Waterlandseweg (N305) en de Hoge Vaart in Almere, ter hoogte van landschapskunstwerk de Groene Kathedraal en bedrijventerrein Stichtsekant.

Vanaf maandag 19 oktober 2020 wordt er gestart met het daadwerkelijk opbouwen van de brug. Hiervoor is het noodzakelijk om ruimte te creëren en de veiligheid van zowel de bezoekers van het gebied als het uitvoerend personeel te verzekeren. 

De werkzaamheden zouden oorspronkelijk tot eind april duren, maar is vanwege de duur van Covid-19 vertraagd. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind augustus klaar, dat meld Provincie Flevoland. 

Figuur: Provincie Flevoland werkzaamheden aan Leeuwerikpad

Meer informatie via de app

Via de Reimert App kunnen geïnteresseerden meer informatie lezen over deze afsluiting of de voortgang van het project “Waterlandseweg fietsbrug” volgen. De app is gratis te downloaden via de Google Playstore of de App Store.


Onze Ambassadeurs