Daders van inbraakpoging horen strafeis

Geschreven door Redactie

Het Openbaar Ministerie heeft zes en negen maanden cel geeist tegen twee mannen die worden verdacht van een poging tot inbraak in de Indische Buurt in Almere in april. Ook worden ze verdacht van wapenbezit.


Het duo uit Utrecht en Mijdrecht probeerde in te breken in een woning aan de Pontianakstraat. In het huis bevond zich een hennepkwekerij. De twee mannen waren door iemand gevraagd om tegen een vergoeding in te breken en de hennep te knippen. In de woning zou niemand aanwezig zijn en in de tuin stond voor de twee een tas met gereedschap klaar. Daarin zat ook een nepwapen en volgens het OM waren de verdachten daarvan op de hoogte. 

Uiteindelijk bleek het lastig om binnen te komen. De deuren en ramen waren goed beveiligd en op slot. De inbrekers veroorzaakten daardoor veel lawaai en maakten daarmee buren wakker. Die waarschuwden de politie.  Toen agenten ter plaatse kwamen, en de inbrekers wilden arresteren, verzette een van hen zich hevig waardoor twee agenten gewond raakten. Het OM eist daarom tegen hem een celstraf van negen maanden, waarvan drie voorwaardelijk. Tegen de ander is zes maanden geeist, waarvan ook drie voorwaardelijk. 

De verdachten bekenden dat zij voor geld de klus hadden willen klaren. De een zou op de uitkijk blijven staan, de ander zou naar binnen gaan. Van het wapen wisten ze niets.
 De uitspraak volgt over twee weken.

Onze Ambassadeurs