Laatste jaar raketlanceringen in Nobelhorst

Geschreven door Redactie

Bij Nobelhorst in Almere Hout werden er zaterdagmiddag raketten gelanceerd. Het is waarschijnlijk het laatste jaar dat de bouwers van de modelraketten dat kunnen doen, want door de uitbreiding van Lelystad Airport mogen de raketten niet de lucht meer in.

Sinds 1984 is de Dutch Rocket Research Association in Almere actief. De stad breidde zich verder uit en steeds konden ze wel een stuk brakke grond vinden. Maar Lelystad Airport gooit volgens de raketlanceerders roet in het eten. Ze verwachten dat het luchtruim volgend jaar voor hen verboden terrein wordt verklaard.

Voor de coronacrisis uitbrak, waren ze elke maand op een andere plek in het land te vinden. Nu zitten ze elke maand in Almere, omdat de andere locaties vanwege de coronamaatregelen niet beschikbaar zijn.

Onze Ambassadeurs