Groentepakket voor ondernemers die het moeilijk hebben

Geschreven door Redactie

Zelfstandige ondernemers in Almere die het moeilijk hebben door de coronacrisis, kunnen tegen gereduceerd tarief een pakket met groenten en fruit bestellen. De etenswaren zijn afkomstig van Flevolandse boeren.


Door boeren rechtstreeks aan klanten te laten leveren worden twee vliegen in één klap geslagen, zo is de gedachte. De boer krijgt een bedrag dat iets boven die kostprijs ligt, degene die een pakket afneemt betaalt minder dan de winkelprijs. 


Het concept, dat de naam Boeren voor Buren heeft meegekregen, is eerder al uitgerold in Amsterdam. Daar kunnen niet alleen zzp'ers gebruik maken van het aanbod, maar ook mensen die krap bij kas zitten. Mogelijk wordt dat later ook in Almere mogelijk. Initiatiefnemer van het project is de vereniging Flevofood. De Rabobank en gemeente Almere ondersteunen het initiatief. 


Ondernemers die gebruik maken van een steunregeling van het Rijk ontvangen een brief in de bus waarmee ze gebruik kunnen maken van het aanbod. Zij kunnen via de website boerenvoorburen.nl tweewekelijks een pakket van 5 kg, 10 kg of 16 kg aan groenten en fruit bestellen.

Onze Ambassadeurs